«Operación tupinambo» en Viveros de Ulia

Si te animas a la «Operación tupinambo», en Viveros nos encontrarás 👈 Hoy, 11 de diciembre (a partir de las 17:00h), al igual que hace un año, recogeremos este tubérculo comestible, que ha crecido en el #huertocomuntiario del parque. Su raíz tiene una forma alargada y anudada, con una textura muy parecida a la de la patata; crujiente en crudo y se ablanda si se cocina. Tiene un sabor suavemente dulzón. Pertenece a la misma familia de la alcachofa, por lo que se asemeja un poco a ella.

Es una planta que florece con frecuencia en los jardines y los adorna. Llama la atención por sus atractivas flores amarillas; parientes del girasol pero más pequeñitas y abundantes.

Orain dela urte bete bildutako tuberkuluak dituzue saskian, topinanbu dute izena.

Lore-elkartuen familiako belar landare sendoa, 2 metro inguru luzea, sustraietan batataren antzeko erraboila mamitsuak, gorriak, horixkak edo txuriak eta jateko onak dituena (#Helianthustuberosus). Frantses patata izenez ere ezagutzen da. Hosto zabal luzaranak, gain latzekoak izaten ditu. Sortan antolatutako lore hori handiak izaten ditu. Berez Mexikokoa da, baina beste hainbat lurralde berotara ere hedatua dago gaur. Landarea bera ganadu janetarako erabiltzen da.

Gaur, ortu eguna denez, tuberkulu hauek biltzen egongo gara. Hortaz, ez esan gero ez zaudenik gonbidaturik 😉 17:00etatik aurrera!

baratzak, ekimenak, familiak, flora-n argitaratua

Iruzkin bat utzi.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Aldatu )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Aldatu )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Aldatu )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Aldatu )

Connecting to %s

%d bloggers like this: